Výrobník horúcej čokolády
Horúca čokoláda patrí k obľúbeným nápojom počas krátkych, studených jesenných a zimných dní. Príjemná chuť a vôňa kvalitnej čokolády dokáže vyčariť úsmev a pocit spokojnosti na tvári každého, kto si ju vychutnáva. Nemala by preto chýbať v ponuke žiadnej kaviarne, reštaurácie či cukrárne, ktorá svoju ponuku robí pre spokojnosť ľudí.
V prvom rade je však potrebná kvalitná čokoláda v prášku, z ktorej sa tento vynikajúci a obľúbený nápoj vyrobí. Kaviarne a reštaurácie si môžu vyberať z bohatej ponuky rôznych značiek a cenových úrovní. K najkvalitnejším čokoládam patria vyhľadávané belgické značky, no nedajte sa pomýliť. Kvalitné sú aj mnohé ďalšie značky z iných krajín. Často ide o exotické krajiny, ako Južná Afrika či Nikaragua. Výber je preto ozaj bohatý.
Na výrobu horúcej čokolády sa používajú špeciálne výrobníky horúcej čokolády. Hlavne v gastronómii, ale dajú sa samozrejme použiť aj v domácnostiach. Tieto stroje na výrobu horúcej čokolády sa však používajú aj na výrobu iných teplých nápojov, ako sú napríklad káva, čaj, grog, polievka či mlieko. Vďaka termostatu je teplota nápoja neustále udržiavaná v požadovanej výške a nápoj je tak vždy pripravený na podávanie.
Medzi desiatkami značiek výrobníkov čokolády sa vyníma talianska značka Ugolini, ktorá je považovaná za najlepšiu. Značkové výrobníky Ugolini môžete nájsť vo väčšine kaviarní, ktoré si dajú záležať na kvalite podávaných nápojov. Odporúčajú ich aj profesionáli z luxusných hotelov a reštaurácií, kde tieto stroje pomáhajú zabezpečiť kvalitné a čerstvé teplé nápoje pre zákazníkov. a tí môžu byť často veľmi nároční. Nejde pritom o nejakú klamlivú reklamu, ale o dlhoročné skúsenosti prevádzkovateľov gastronomických zariadení, ktoré tieto stroje na čokoládu používali a používajú dodnes. Ugolini teda jednoznačne patrí medzi elitu.
Sortiment výrobníkov rozširujú aj farebné prevedenia jednotlivých typov a modelov. Nechýbajú ani také varianty, ako je zlaté či strieborné prevedenie. Okrem toho sú na výber aj rôzne kapacity. Menšie, s kapacitou 3 alebo 5 litrov, pre domácnosti či menšie kaviarne, tie väčšie, s objemom 10 a viac litrov, zas pre veľké prevádzky, kde je spotreba horúcej čokolády veľká. Niektoré modely výrobníkov dokážu naraz pripraviť aj viac dávok súčasne.
Keď správne skombinujete potrebný objem výrobníka s vhodným dizajnom a farebným prevedením, vašim zákazníkom budete môcť pripravovať kvalitnú horúcu čokoládu, ktorej chuť určite ocenia. Ak k tomu prirátate aj rôzne možnosti servírovania horúcej čokolády, budú mať vaši zákazníci skutočne bohatý výber.
Vo výrobníkoch pritom nemusíte pripravovať iba horúcu čokoládu, ale aj kakao, kávu, čaj a ďalšie teplé nápoje. Správne vybraný stroj na horúcu čokoládu sa tak môže stať multifunkčným výrobníkom rôznych horúcich nápojov. Pri porovnaní ceny a kvality s výsledkami je kúpa kvalitného výrobníka určite výhodnou investíciou aj pre menšie prevádzky, ako sú bary či kaviarničky.
Zabezpečte jednoducho svojim zákazníkom pravú, chutnú a hlavne kvalitnú horúcu čokoládu vďaka výrobníkom, ktoré môžete používať aj na prípravu ďalších nápojov. Spokojnosť ľudí, ktorí dokážu oceniť skutočnú kvalitu horúcej čokolády, bude len jednou z odmien, ktoré za to dostanete. Veľmi ľahko sa môže stať, že sa návštevnosť vášho podniku podstatne zvýši, ak budete ponúkať pravú horúcu čokoládu namiesto "kakaového pudingu", ktorý je u nás taký rozšírený. Nakoniec je však iba na vás, ako sa rozhodnete. Výber je však v tomto prípade veľký.